Expoziții

Expoziția „Tradiție și identitate. Comunitatea musulmană din Dobrogea” - donație Emil Constantinescu

 

Expoziția „Tradiție și identitate. Comunitatea musulmană din Dobrogea”

Expoziția reunește fotografii despre comunitățile turco-tătare din Dobrogea, care subliniază particularitatea conviețuirii multietnice din România, proximitatea locuirii familiilor de diferite etnii și respectul reciproc pentru tradițiile culturale și religioase. A fost prezentată inițial în martie 2001, la Ambasada României din Tunisia, și preluată de ISACCL în primăvara anului 2020, prin bunăvoința ambasadorului Petre Constantin, inițiatorul acestui demers. Vernisajul din martie 2001 s-a bucurat de prezența regretatei Doinei Păuleanu, fost director al Muzeului de Artă din Constanța, care a prezentat conținutul fotografiilor expuse.

În expoziția organizată de ISACCL au fost selectate doar fotografiile care se referă la  arhitectura religioasă din Dobrogea. Acestor fotografii li s-au alăturat artefacte din colecțiile Institutului Levant, donate de președintele Emil Constantinescu.

 mai mult...

Expoziția aniversară Comori și mărturii ale prețuirii. Minerale. Artefacte de metale prețioase și pietre semiprețioase. Colecția Emil Constantinescu

 

Noaptea Muzeelor 2019

Expoziția aniversară

Comori și mărturii ale prețuirii. Minerale. Artefacte de metale prețioase și pietre semiprețioase.

Colecția Emil Constantinescu

 

Expoziția „Comori și mărturii ale prețuirii. Minerale. Artefacte de metale prețioase și pietre semiprețioase. Colecția Emil Constantinescu”, organizată de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, în colaborare cu Muzeul Național de Geologie și Institutul Geologic Român, oferă ocazia de a admira în premieră peste o mie de piese din colecția personală a președintelui Emil Constantinescu – minerale, eșantioane geologice, obiecte decorative din metale prețioase și din pietre semiprețioase, diplome, medalii, cărți rare, ordine și decorații oferite ca semne ale prețuirii de-a lungul celor 55 ani de carieră și 80 ani de viață.

mai mult...

nstitutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului invită curatorii interesați să depună un proiect de amenajare a primei expoziții

 

Apel pentru proiecte curatoriale

 

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului invită curatorii interesați să depună un proiect de amenajare a primei expoziții găzduite în sediul Institutului din Bd. Mareșal Constantin Prezan nr. 2A.

Expoziția va conține peste 100 de obiecte de artă levantină și va fi organizată în subsolul amenajat pentru expunere al Institutului.

mai mult...