Diplomația culturală în Levant: Dezbateri cu ambasadorii români

Misiunea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a plecat de la necesitatea unei viziuni noi în abordarea pe care lumea întreagă trebuie să o dovedească cu privire la problematicile culturale, sociale, religioase și geo-politice din statele Levantului.

Într-o abordare simplă, eforturile noastre se concretizează în reevaluarea acestei zone, atât de fragmentantă în idei, curente, doctrine, ideologii, și dominată în istoria ei de tensiuni, escaladări, contradicții sociale.

Acest proiect de dezbateri pe teme de viață, societate și cultură are drept obiectiv să facă accesibilă generațiilor tinere o mai bună înțelegere a trecutului regiunii și a realităților cotidiene din această parte a lumii care funcționat și funcționează în continuare ca un reactor cultural, dar și conflictual. Sunt dimensiuni pe marginea cărora se poate  anticipa, într-o anumită măsură, viitorul lumii în context regional, dar și global, pentru că știm cu toții ce dinamism a avut și are această zonă a Levantului în echilibrul geo-politic mondial.