Proiect destinat studierii istoriei culturale a Balcanilor, în parteneriat cu Institutul Arheologic Român din Atena

Atena, 20 ianuarie 2020

O delegație condusă de Președintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Emil Constantinescu, a vizitat în data de 20 ianuarie 2020 sediul Institutului Arheologic Român de la Atena, unde a fost întâmpinată de prof. dr. Vlad Nistor, Președintele Institutului, și Emilian Alexandrescu, director general.

În cadrul discuțiilor s-a stabilit încheierea unui parteneriat între cele două Institute, precum și cooperarea pe termen lung în cadrul unor proiecte comune. În acest an, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului intenționează să lanseze un amplu proiect destinat studierii istoriei culturale a Balcanilor, iar Institutul Arheologic Român de la Atena va juca un rol important în desfășurarea cercetărilor în teren. De asemenea, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului va dona un set de cărți pentru Biblioteca Institutului Arheologic Român.

Profesorul Vlad Nistor este membru în Consiliul Științific al ISACCL și un activ susținător al proiectelor desfășurate în cadrul Institutului, mai ales în ceea ce privește valorificarea potențialului cultural și civilizațional al Levantului, contribuind de-a lungul timpului cu o valoroasă expertiză la realizarea acestora.

Proiect destinat studierii istoriei culturale a Balcanilor, în parteneriat cu Institutul Arheologic Român din Atena

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu