Vizită la sediul TRACECA

Baku, Azerbaidjan, 16 martie 2019

La 16 martie 2019, aflat în Azerbaidjan pentru cea de-a VII-a ediție a Forumului Internațional de la Baku, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Emil Constantinescu, a efectuat o vizită la sediul TRACECA din Baku la invitația secretarului-general al acestei instituții, Mircea Ciopraga.

Cei doi au dezbătut statutul curent și viitor al României în cadrul activităților TRACECA, și au propus inițiative benefice și idei pentru implementarea acelor proiecte de o importanță semnificativă în regiunea Levantului. Domnul Ciopraga a reiterat statutul României ca parte integrală a coridorului de transport internațional Europa – Caucaz – Asia, și a subliniat importanța contribuțiilor României la inițiativele TRACECA.

Discuțiile susținute cu reprezentanții TRACECA au vizat identificarea perspectivelor de colaborare româno-azere, și s-au extins și asupra noilor coridoare și rute de transport din regiune, prin prisma imensei experiențe dobândite de Comisia Interguvernamentală TRACECA de la înființare până în prezent. Noi poduri, porturi și alte infrastructuri de transport au fost fie deja finalizate, fie se află în construcție, în vreme ce porturile, podurile, rețelele rutiere și feroviare deja existente se află într-un proces de reabilitare de-a lungul întregii zone.

Spre sfârșitul întrevederii, președintele Constantinescu i-a oferit o scrisoare de mulțumire lui Mircea Ciopraga, aceasta simbolizând sprijinul continuu al dlui. Constantinescu pentru activitățile TRACECA. La rândul său, dl. Ciopraga și-a exprimat profunda recunoștință pentru vizita președintelui Constantinescu, precum și speranța întru o mai strânsă cooperare între toate țările membre ale TRACECA, inclusiv România.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu