Parteneriat între Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului și Fundația Marmara

Istanbul, 7 februarie 2019

Cu prilejul celui de-al 22-lea Summit Economic Eurasiatic, la 7 februarie 2019, a avut loc la Istanbul ceremonia oficială a semnării unui parteneriat de colaborare între Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului și Fundația Marmara. Reprezentanții celor două instituții, care împărtășesc aceleași idealuri de pace și dezvoltare economică și socială, precum și dialogul bazat pe înțelegerea celuilalt, au fost Emil Constantinescu, președintele ISACCL, și Engin Köklüçinar, vicepreședintele Fundației Marmara.

Președintele Emil Constantinescu a subliniat importanța acestei colaborări pentru diplomația culturală: “Colaborarea dintre organizațiile noastre, mediul academic și mediul de afaceri din România și Turcia poate constitui un model al modului în care putem folosi din trecutul comun ceea ce ne leagă și nu ceea ce ne-a depărtat și al modului în care putem folosi oportunitățile prezentului pentru a construi un viitor mai bun pentru țările noastre, pentru țările din Levant și din întreaga lume”.

Fundația Marmara, organizatorul Summit-ului anual Economic Eurasiatic, are o experiență de peste treizeci de ani în promovarea păcii și dialogului social.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu