Atelier Exploratoriu despre implicarea României în susținerea proiectelor europene de cercetare științifică, la ISACCL

 21 martie 2019

O delegație a „Euroscience Open Forum Trieste”, compusă din prof. Stefano Fantoni, dr. Elisabetta Gregoric și prof. Rodica Toader, a prezentat, în cadrul Atelierului Exploratoriu – ”Trieste 2020 - Capitală Europeană a Științei – Implicarea României în proiectele europene de cercetare științifică”, organizat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, proiectul „Trieste 2020 - Capitală Europeană a Științei”. Proiectul este susținut de ISACCL, iar Atelierul Exploratoriu și-a propus să ofere un cadru de dezbatere și diseminare de informații privind inițiativele în materie de cercetare, dezvoltare, inovare de la nivel național și european.

În deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Științific al ISACCL, prof.dr.Emil Constantinescu, a specificat că ”România a fost extrem de activă în domeniul cercetării științifice, atât la nivelul comunității europene, cât și la nivelul mediului internațional, arătând un interes acut pentru dezvoltare și inovare. Scopul acestui atelier este de a stabili un cadru de dialog și cooperare în care cercetătorii și oamenii de știință de la nivel global să poată desfășura proiecte ce vor fi în beneficiul umanității”.

La atelier au participat reprezentanți ai Universității din București, GeoEcoMar - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării, Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice și ai Asociației Române pentru Smartcity și Mobilitate.

Discuțiile au vizat exemple de bune practici în domeniu, posibilitatea cooperării inter-instituționale, accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea unor proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare menite să îmbunătățească simțitor starea domeniului la nivel național, precum și o serie de inițiative ale delegației de la Trieste în materie de știință și tehnică.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu