Congresul internațional „Limbi romanice și dinozauri: o revoluție în știință”

Guvernul provinciei spaniole La Rioja și Universitatea din La Rioja, cu colaborarea Institutului de Studii Rioja și a Fundației San Millán de la Cogolla anunță organizarea Congresului internațional „Limbi romanice și dinozauri: o revoluție în știință”, în oraşul San Millán de la Cogolla (La Rioja), în perioada 12-16 mai 2025.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate comunicări, postere, expoziții de obiecte și documente, dezbateri tematice asupra dinozaurilor și lumii lor, iar la sfârșit vor fi organizate excursii la situri cu resturi de dinozauri şi locuri culturale din provincia La Rioja. Comunicările şi dezbaterile vor avea loc în oricare dintre limbile romanice (spaniolă, franceză, italiană, portugheză, română) cu traducere la cască.

Obiectivul principal al congresului este evidenţierea importanței  studiilor în limbile romanice asupra dinozaurilor, în situaţia în care condiţiile de publicare în majoritatea revistelor ştiinţifice consacrate impun limba engleză. Prin acest congres şi manifestările care se anticipează  că  vor avea loc în viitor se doreşte stimularea creșterii publicațiilor în limbile romanice, atât în domeniul cercetărilor paleontologice, dar şi al altor domenii ale geoştiințelor. Lucrările prezentate şi selectate vor fi publicate gratuit  în revista Zubía  a  Institutului  de Studii Rioja. Din comitetul de organizare al Congresului, care cuprinde șapte membri, face parte profesorul emerit Dan  Alexandru Grigorescu, director științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu