Comunicat de presă, 6 iulie 2018

Vernisajul expoziției

„De la meștesug la artă. Prelucrarea pietrei”

 

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Institutul Geologic al României, prin Muzeul Național de Geologie, și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța au plăcerea să anunțe vernisajul expoziției „De la meștesug la artă. Prelucrarea pietrei”.

Expoziția prezintă povestea legăturii strânse dintre civilizație și piatră, material care a stat la baza confecţionării uneltelor, a armelor, dar şi a unor minunate obiecte de artă. Povestea este istorisită de varietatea artefactelor expuse, sufletele și aspirațiile celor ce le-au creat regăsindu-se în fiecare obiect născut din piatră. Vârfurile de săgeți, uneltele, elementele decorative și de artă, precum și obiectele de cult provin din descoperirile arheologice de pe teritoriul judeţului Constanţa şi deschid o fereastră de 6000 de ani spre o lume care se întinde din neoliticul gumelniţean până în epoca bizantină.

Vernisajul expoziției „De la meștesug la artă. Prelucrarea pietrei” va avea loc în data de 11 iulie 2018, ora 13.00, la Muzeul Național de Geologie, Șoseaua Kiseleff nr. 2, București.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu