Comunicat de presă, 29 mai 2019

Cu ocazia vizitei Papei Francisc, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului anunță apariția volumului

Papa Ioan Paul al II-lea în România

București, 29 mai 2019

 

            Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL) anunță apariția volumului Papa Ioan Paul al II-lea în România. Dialogul catolic-ortodox la nouă secole de la Marea Schismă.

            Înaintea vizitei Papei Francisc în România, acest volum bilingv, în limbile română și engleză, apărut în condiții grafice deosebite la Editura Universității din București, omagiază împlinirea a 20 de ani de la istorica vizită de stat și ecumenică a Papei Ioan Paul al II-lea la București, prima a unui Episcop al Romei într-o țară majoritar ortodoxă după Marea Schismă din anul 1054.

            Volumul prezintă premisele, parcursul și consecințele acestui eveniment istoric major și se înscrie într-un vast proiect de cercetare a istoriei religiilor și dialogului interreligios în spațiul Levantului, leagănul celor trei mari religii abrahamice.

            Cu o prefață semnată de prof. univ. dr. Vlad Nistor și cu o postfață semnată de fostul ambasador al României la Vatican, Teodor Baconschi, volumul este coordonat de Laura Ganea, consilier în cadrul ISACCL. Alături de aceștia, în paginile albumului semnează: prof. univ. dr. Radu Preda, prof. univ. dr. Sorin Dumitrescu, secretarul general al Comunității Sant’Egidio, Alberto Quattrucci și Cătălin Ștefan Popa, cercetător în cadrul ISACCL.

            Partenerii proiectului sunt: Fundația Română pentru Democrație, Agerpres și TVR.

 20 de ani de la istorica vizită de stat și ecumenică a Papei Ioan Paul al II-lea la București, prima a unui Episcop al Romei

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu