Istorie, cultură și spiritualitate românească

La Reședința Mitropolitană din Chișinău, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, prof.dr. Emil Constantinescu, a avut o întâlnire cu Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a discuta despre o colaborare pusă în slujba valorilor comune, iar discuțiile au acoperit o gamă largă de subiecte, de la istoria și cultura românească până la provocările și perspectivele viitoare ale Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

În cadrul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei a transmis înalta sa apreciere pentru eforturile președintelui Constantinescu în promovarea culturii, spiritualității și civilizației românești în context internațional. La rândul său, președintele Constantinescu a exprimat aprecierea sa pentru rolul crucial pe care Mitropolia Basarabiei îl joacă în menținerea identității naționale și spirituale a românilor din Republica Moldova.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu