APEL PENTRU PARTICIPARE
ȘCOALA ANUALĂ DE STUDII BIZANTINE
Ediția a II-a
STABILITATE ȘI SCHIMBARE LA GRANIȚELE
IMPERIULUI BIZANTIN ȘI ALE CIVILIZAȚIEI POST-BIZANTINE
Termenul limită de depunere a aplicațiilor se prelungește până la data de 16 august 2019
Termenul limită de depunere a aplicațiilor pentru Școala Anuală de Studii Bizantine Stabilitate și schimbare la granițele Imperiului Bizantin și ale civilizației post-bizantine se prelungește până la data de 16 august 2019, ora 23.59. Evaluarea și selecția candidaților se va face în 19 august 2019.
20.08.2019 - Publicarea listei candidaților admiși pe site-ul ISACCL - https://institutlevant.ro/
26.08.2019 - Termenul limită de confirmare a sosirii participanților.
- Perioada de desfășurare: 5-13 septembrie 2019
- Loc: București, Constanța
Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, în parteneriat cu Universitatea din București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea Ovidius din Constanța organizează la București și Constanța, în perioada 5-13 septembrie 2019, ediția a doua a Școlii anuale de Studii Bizantine, cu tema Stabilitate și schimbare la granițele Imperiului Bizantin și ale civilizației post-bizantine.
Ediția din acest an se va desfășura sub coordonarea științifică a domnului Academician Răzvan Theodorescu, Vice-Președinte al Academiei Române, Secretar general al Asociației Internaționale de Studii Sud-Est Europene.
Organizatorii lansează un apel de candidaturi pentru 15 locuri. Pot participa studenți înscriși la master, doctorat și tineri cercetători post-doctoranzi. Este necesar ca participanții să fie vorbitori fluenți de limba engleză.
Informații privind depunerea candidaturilor, selecția și participarea la programul Școlii Anuale de Studii Bizantine, ediția 2019
I. Pentru înscriere sunt necesare următoarele documente în limba engleză:
- scrisoare de motivație (maximum 500 de cuvinte);
- un curriculum vitae în care să figureze studiile absolvite cu diplomă, domeniul de activitate și lista de publicații;
- un scurt eseu sau o scurtă descriere a temei de cercetare (maximum 1000 de cuvinte).
II. Perioada de depunere a candidaturii: 29 iulie – 16 august
III. Criterii de evaluare și selecție:
- Motivația candidatului de a participa la Școala Anuală de Studii Bizantine – 20 puncte
- CV și lista de publicații – 20 puncte
- Eseul – 60 de puncte
Candidații vor trimite documentele pe email-urile office@institutlevant.ro și raducan_ana_maria@institutlevant.ro, până la data de 16 august 2019, ora 23.59 (ora României).
Selecția cursanților se va face pe criterii științifice.
Candidații admiși vor beneficia de: participare gratuită la cursuri, vizite de documentare ghidate de personalul de specialitate la obiective istorice din București și la situri arheologice din județul Constanța, cu transport asigurat de organizator.
Cazarea gratuită, în București și Constanța, se va face numai în locațiile stabilite de organizator. Masa va fi asigurată de organizator în regim catering.
Nu se suportă de organizator transportul participanților la participarea la curs.
Calendarul candidaturii:
29.07.2019-16.08.2019 (ora 24.00) - depunerea candidaturilor
19.08.2019 - evaluarea și selecția dosarelor
20.08.2019 - afișarea participanților admiși pe site-ul https://institutlevant.ro/.
26 august 2019 (ora 24.00) - data limită de confirmare a prezenței participanților. Neconfirmarea prezenței la termenul limită stabilit atrage după sine excluderea din lista de participanți.
5-13.09.2019 - Desfășurarea programului Școlii Anuale de Studii Bizantine
Programul detaliat al prelegerilor susținute în cadrul școlii va fi afișat pe site-ul ISACCL (https://institutlevant.ro), până la data începerii Școlii.
Persoană de contact: Dr. Ana-Maria Răducan - raducan_ana_maria@institutlevant.ro.
La sfârșitul cursurilor se vor elibera diplome de participare.
Actualizare 20 august 2019
În urma evaluării, comisia a selectat următorii candidați:
- Barbu Iustina (drd., Facultatea de Istorie, Universitatea din București, România) - The Statute of the Jews in the Late Byzantine Empire and in the Beginnings of the Ottoman Empire. Continuity and Discontinuity (14th to 16th centuries)
- Cianga Ștefan-Ioan (drd., Facultatea de Istorie, Univ. Al. I. Cuza din Iași, România) - The Danubian Limes in Scythia Minor According to Procopian Testimonia and Excavated Sources
- Di Cosmo Antonio Pio (dr., Institutul Pontifical Oriental din Roma, Italia) - Justinian and Sexual Diseases. A Hagiographical Case and the Prophylaxis in Early Byzantium
- Dinçer Pinar Serdar (lector univ., Departamentul de Istoria Artei, Universitatea Yozgat Bozok, Turcia) - The Illustrators of the Vienna Genesis
- Kousouli Zacharoula (masterand, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Grecia) - John VIII Palaiologos – Prosopography
- Lupu Alin (drd., Facultatea de Teologie, Universitatea din București, România) - The Status of Muslim Ethno-Religious Groups from the Byzantine Empire (9th-11th Centuries)
- Marolli Flora (masterand, Universitatea din Tirana, Albania) - The Choniades Atelier
- Mutalâp Daniar (masterand, Facultatea de Litere, Universitatea din București, România) – The Romanian Contribution to the Pre-Existing Philokalic Tradition
- Vlachou Olga (masterand, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Grecia) – The Great Misconceptions of the Great Schism.
Candidații selectați sunt rugați să își confirme locul până la data de 26 august 2019. Conform Regulamentului, aceștia vor beneficia de cazare pe tot parcursul desfășurării școlii, atât la București, cât și la Constanța, mesele asigurate de organizatori în regim de catering, precum și de participare gratuită la excursiile organizate în program. Candidații selecționați vor fi contactați individual de către organizatori pentru stabilirea detaliilor administrative legate de sosirea la București.
Imagini din ediția 2018 a Școlii Anuale de Studii Bizantine