Apel pentru participare și apel de candidaturi

ȘCOALA ANUALĂ DE STUDII BIZANTINE REPREZENTĂRI ALE BIZANȚULUI ÎN ISTORIE, LITERATURĂ ȘI ARTĂȘCOALA ANUALĂ DE STUDII BIZANTINE REPREZENTĂRI ALE BIZANȚULUI ÎN ISTORIE, LITERATURĂ ȘI ARTĂ

 

 

 

 

APEL PENTRU PARTICIPARE

 

Comitetul de organizare al Școlii de Vară de Studii Bizantine ”Reprezentări ale Bizanțului în istorie, literatură și artă” invită persoanele interesate să asiste la lucrările Școlii de Vară să-și depună candidatura în acest sens.

Avem disponibile 10 locuri pentru persoanele care doresc să audieze prelegerile profesorilor invitați, precum și dezbaterile moderate în cadrul sesiunilor de Q &A. Publicul participant va avea acces la lucrările Școlii de Vară ce se vor desfășura la Universitatea Ovidius din Constanța și la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța.

Din motive obiective nu putem asigura publicului participant cazarea și masa la Constanța, și nici deplasările la obiectivele turistice incluse în program, acestea fiind rezervate exclusiv profesorilor și participanților bursieri ai Școlii de Vară.

Pentru înscriere, cei interesați sunt rugați să trimită un email la adresa: office@institutlevant.ro în care să-și exprime intenția în acest sens și care să cuprindă următoarele informații: statutul academic (student, masterand, doctorand, cercetător, altele), domeniul de activitate, telefonul și adresa de email la care pot fi contactați.

Data limită: 31 august 2018, ora 14.00, ora României.

Participanții din public vor primi la finalul Școlii de Vară diplome de participare, care să ateste prezența lor la lucrările desfășurate ca public-auditor.

 

APEL DE CANDIDATURI

Pot participa studenți înscriși la master, doctorat și tineri cercetători postdoctoranzi. Este necesar ca studenții să înțeleagă cele două limbi în care se va desfășura evenimentul (franceză și engleză). La sfârșitul cursurilor se vor elibera diplome de participare. În anexă se poate găsi programul preliminar și o scurtă descriere a siturilor romano-bizantine propuse pentru excursii.

Organizatorii lansează un apel de candidaturi pentru 30 de locuri, care prevede: participare gratuită la cursuri, excursii la siturile arheologice și o masă. De asemenea, sunt prevăzute și 16 locuri de cazare la București și la Constanța.

Selecția studenților care vor beneficia de aceste facilități se va face pe criterii științifice și academice.

Data limită de trimitere a candidaturilor:

Candidații se pot înscrie, folosind următoarele e-mailuri: office@institutlevant.ro și raducan_ana_maria@institutlevant.ro, până la data de 20 august, ora 16 (ora României). Se vor atașa următoarele documente:

  • O scrisoare de motivație (maximum o pagină)
  • Un curriculum vitae în care să figureze clar studiile urmate, domeniul de activitate și lista de publicații.
  • Orice alt document pe care candidatul îl consideră relevant pentru a-și justifica cererea.

CV-ul, scrisoarea de motivație și celelalte documente relevante (dacă este cazul) vor fi scrise în limba engleză.

Candidații selecționați vor fi înștiințați pe data de 22 august.

Alte informații pot fi solicitate Anei-Maria Răducan: raducan_ana_maria@institutlevant.ro.

ȘCOALA ANUALĂ DE STUDII BIZANTINE - EDIȚIA 2018

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu