Profesorul Michael J. Broyde conferențiază despre codificarea dreptului iudaic în Levant, Orientul Mijlociu și Europa de Est

Profesorul Michael J. Broyde conferențiază despre codificarea dreptului iudaic în Levant, Orientul Mijlociu și Europa de Est

Cea de-a doua conferință sub genericul „The Culture of Law in the History of Levant and the Middle East" este susținută de profesorul Michael J. Broyde. Tema aleasă se referă la „Codificarea dreptului iudaic: Elemente de drept, cultură și civilizație care au condus la codificarea dreptului iudaic în perioada 1400-1600 în Levant, Orientul Mijlociu și Europa de Est".

Michael J. Broyde este profesor de drept la Emory University School of Law, directorul Programului de studii juridice doctorale, respectiv director Berman Projects Director din cadrul Centrului pentru Studiul Dreptului și Religiei. Domeniile sale principale de interes sunt dreptul și religia, dreptul și etica iudaică, dreptul familiei și dreptul religios comparat.

A publicat peste 250 de articole și mai multe cărți pe teme de drept iudaic și drept internațional, și alte aspecte ale dreptului și religiei (Oxford Press, 2017, 2022; Wifpf & Stock, 2019; Academic Studies Press, 2021). Broyde a avut calitatea de profesor invitat la Stanford University School of Law și cercetător Fulbright la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

 

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu