Prelegere susținută de prof. dr. Constantin Geambașu: „Sarmatismul polonez și componenta sa orientală”

În cadrul proiectului „Istoria culturală a Balcanilor", coordonat de prof.dr. habil. Antoaneta Olteanu, prof. dr. Constantin Geambașu de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, președinte al Asociației Slaviștilor din România, susține prelegerea „Sarmatismul polonez și componenta sa orientală”.

O prezentare elogioasă a activității profesorul Constantin Geambaşu poate fi regăsită pe site-ul Universității din București. A publicat numeroase studii de istorie comparată, imagologie, teoria și practica traducerii, stilistică și lexicologie, a tradus din polonă peste 50 de volume (proză, eseistică, poezie, teoria literaturii), a organizat sesiuni și conferințe internaționale de nivel european. Preocupat de relația dintre identitate și alteritate, a lansat cursul de spații culturale limitrofe în cadrul masteratului de Studii Culturale Slave de la Universitatea din București.

În anul 2016, la Cracovia, profesorul Geambașu a fost distins cu Premiul „Transatlantic”/ Transatlantyk, cel mai important premiu polonez pentru popularizatorii literaturii polone în lume. Cu un an în urmă, profesorul Constantin Geambașu a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea Universității Jagiellone din Cracovia (Uniwersytet Jagielloński).

Vă invităm să urmăriți prelegerea profesorului Constantin Geambașu și suntem onorați că Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului este cel care o găzduiește.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu