Conducerea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, reprezentată de președintele Consiliului Științific, prof. dr. Emil Constantinescu, directorul științific, prof. dr. Dan Grigorescu și directorul Direcției „Istoria Culturilor și Civilizației Levantului”, dr. Cătălin-Ștefan Popa, a luat parte la o întrevedere cu directorul Catedrei UNESCO pentru Antreprenoriat, Inovare, Transformare și Management Intercultural din cadrul Facultății de Studii Economice de la Universitatea din Wuppertal (Germania), dna. prof. univ. dr. Christine Volkmann.
Întrevederea, organizată la sediul Institutului, a aprofundat colaborarea dintre ISACCL și Catedra UNESCO în proiectul „Orașe-porturi în regiunea danubiano-pontică", derulat de ISACCL cu parteneri în Academia Română, Universitatea din București și Rețeaua Universităților de la Marea Neagră. Discuțiile de perspectivă s-au axat pe integrarea substanțialei experiențe a Catedrei UNESCO de la Universitatea din Wuppertal în angrenajul de cercetare și inovare deja demarat în cadrul acestui proiect, incluzându-i o nouă și semnificativă componentă economică. Aceasta ar urma să reliefeze nu doar efectele economice, istorice sau contemporane, resimțite de orașele-porturi din regiunea Dunării de Jos și a Mării Negre, ci să și aducă în discuție problema reconstrucției Ucrainei în urma încetării conflictului din țara vecină, precum și modul în care va trebui prefigurată viitoare integrare a Ucrainei în Uniunea Europeană pe axa sa sud-vestică.
S-a discutat în detaliu și componenta culturală a acestui proiect, subliniindu-se importanța reliefării și valorizării rutelor cultural-turistico-economice existente de-a lungul Dunării de Jos și pe litoralul Mării Negre, precum și o mai bună integrare a problematicilor ridicate de acest proiect de anvergură în mediul universitar prin înființarea și sprijinirea unor programe de masterat și/sau doctorat care să răspundă acestor probleme de interes curent și viitor.