Papa Francisc, călătorie apostolică în Bahrain pentru promovarea păcii și a colaborării ecumenice

Foto: Vatican News

Sanctitatea Sa a avut mai multe întâlniri cu lideri musulmani și creștini, a participat la „Întâlnirea ecumenică pentru pace”, a celebrat Sfânta Liturghie pe stadionul din Awali și a luat parte la Forumul pentru dialog dintre Răsărit și Apus privind coexistența umană, organizat în Awali. La acest eveniment au participat personalități religioase de seamă, precum: regele Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa, patriarhul ecumenic Bartolomeu, marele imam de Al-Azhar, Ahmed al-Tayyeb.

În discursul său, pornind de la „Documentul despre fraternitatea umană” și „Declarația din Regatul Bahrain”, Papa Francisc a pus accentul pe fraternitatea dintre oameni și pe făurirea păcii, care poate fi clădită prin rugăciune, educație și acțiune. Printre urgențele în materie de educație, Sanctitatea Sa a accentuat recunoașterea demnității femeii în spațiul public, drepturile fundamentale ale copiilor și educația civică:

„Din păcate, Răsăritul și Apusul se aseamănă tot mai mult cu două mări contrapuse. Noi, în schimb, suntem aici împreună pentru că intenționăm să navigăm în aceeași mare, alegând ruta întâlnirii în locul ciocnirii, calea dialogului indicată de acest Forum: Estul și Vestul pentru coexistența umană....Și dacă diferiți puternici ai lumii negociază pentru interese, bani și strategii de putere, noi să dovedim că o altă cale a întâlnirii este posibilă. Să ne întâlnim, așadar, pentru binele omului și în numele Celui care îl iubește pe om, al Cărui nume este Pace.”

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu