Pacea pe care Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului o promovează la nivel global este cuvântul cu care Papa Francisc a binecuvintat Irakul

Locul de origine al lui Abraham, primul patriarh al Vechiului Testament, și mormântul a numeroși profeți, centrul de odinioară al creștinismului persan și al culturii creștine orientale, Irakul, aștepta un mesaj de pace și dezvoltare după traumele ultimilor ani în care minoritatea creștină a fost afectată și izgonită de ISIS, iar patrimoniul său pus în pericol sau chiar distrus.

Papa Francisc aduce cuvântul binecuvântării în Bagdad și între irakieni, un mesaj de pace și de regăsire a originilor, de toleranță și umanitate. În centrul vizitei Suveranului Pontif se află aspecte interreligioase și sociale: ștergerea traumelor războiului și rugăciunea pentru cei afectați de acesta, promovarea păcii și toleranței.

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului salută prezența Papei Francisc acolo unde era mai mult decât nevoie de ea: în regiunea care a adus Levantului cultura orientală și mesopotamiană, și care trebuie salvată și redescoperită pentru ca originile lumii să rămână vii pentru generațiile următoare.  Mesager al bunătății divine și al păcii, Papa Francisc duce cu sine mesajul fratern al iubirii semenilor și al abandonării urii. Așa cum Suveranul pontif mărturisea în cadrul oficiului liturgic celebrat la Biserica Imaculatei Concepții din Mosul, dacă Dumnezeu este Dumnezeul păcii, atunci războiul este calea greșită a umanității.

Astăzi, 8 martie 2021, Papa Francisc părăsește Irakul lăsând în urma sa un mesaj de coexistență pașnică. Cuvântul păcii, sădit de Sanctitatea Sa, va aduce roadă prin implicare globală pentru păstrarea acestei virtuți -  o nevoie umanitară în Levant și Orientul Mijlociu.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu