Chișinău, 13 mai 1990

 

Către Alianța Națională pentru Proclamația de la Timișoara

Noi, românii de la răsărit de Prut, suntem parte integrantă poporului român și primele victime pe care România le- suportat în urma impactului cu comunismul. Anexarea în 1940 a Basarabiei și Bucovinei de Nord de către URSS, este o crimă împotriva Națiunii Române, fără termen de prescripție. Sistemul comunist ne-a desființat ca neam și este obligația morală a fieecărui român de a nu accepta sub nicio formă, comunismul.

Sistemul comunist a fost impus României prin forță, dar el nu ar fi fost atât de viabil, dacă în slujba lui nu s-ar fi pus români.

Activiștii români care au contribuit la instaurarea și menținerea regimului comunist nu pot avea dreptul moral să pretindă posturi în viitoarea Românie necomunistă.

Pentru românii din toate provinciile românești, dictatura ceaușistă a însemnat un regim de ocupație. Revoluția din decembrie a răsturnat acest regim, redându-ne și nouă, celor din stânga Prutului, speranța în viitor și mândria de a fi români.

Victimele sângerosului regim comunist, sunt victime din trupul nostru comun. Apreciem eroismul fără seamăn al tineretului român, care a făcut să cadă. Crunta tiranie comunistă și ne exprimăm totodată, deosebita admirație față de timișoreni, care au dat primii tonul. Începând cu 16 decembrie 1989, Timișoara a devenit inima însângerată a României, un simbol al libertății tuturor românilor. Veștile care ajungeau până la noi ne exasperau în neputința noastră de a fi și fizicește alături de timișoreni, pentru că sufletește nu am încetat nicio clipă să fim alături de ei.

Dovada este aderența noastră totală la Proclamația de la Timișoara, pe care noi, românii de pe teritoriile ocupate de comuniștii sovietici o considerăm drept DOCUMENTUL FINAL AL REVOLUȚIEI ROMÂNE.

În virtutea faptului că noi, românii din stânga Prutului suntem lipsiți de posibilitatea de a ne exprima votul nostru în alegerile de la 20 mai. .

Fiind conștienți că de rezultatul acestor alegeri va depinde soarta de mâine a națiunii noastre.

În speranța că glasul nostru va fi auzit și înțeles de tot ce este românesc în țară.

Facem apel către toți românii care nu sunt indiferenți față de soarta fraților din afara granițelor artificiale, să adere a Proclamația de la Timișoara.

Sfatul Frontului Popular din Moldova

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu