Ziua Mondială UNESCO pentru Diversitate culturală, Dialog și Dezvoltare

Ziua Mondială UNESCO pentru Diversitate culturală, Dialog și Dezvoltare

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL), partener al conferinței internaționale „Uniți în diversitate! No Discrimination”, organizată de Uniunea Democrată Tătară, prezintă la acest eveniment proiectul „Dobrogea, martor al civilizațiilor milenare ale Levantului", dedicat evoluției istorice a ținutului, influențată semnificativ de prezența pe teritoriul său a diverselor grupuri etnice, cu tradițiile, istoria și obiceiurile lor. În cadrul conferinței, ISACCL are un stand de prezentare a publicațiilor sale.

Conferința internațională marchează finalul celei de-a 2-a ediții a proiectului „Uniți în diversitate! No Discrimination”, și constituie cadrul necesar pentru prezentarea activităților realizate și a produselor create de elevii școlilor partenere, în atmosfera diversității culturale și a dialogului intercultural.

În cadrul conferinței, desfășurată la sediul Centrului Cultural al Municipiului București - ARCUB (Hanul Gabroveni), este programată lansarea cărții „Drepturile Minorităților" – Ghid pentru cadre didactice, semnată de dl Istvan Haller și președintele Uniunii Democrate, dl Naim Belgin.

Momentele artistice sunt susținute de mezzosoprana Lavinia Bocu, de solistul tătar Genghiz Cutlacai și de „Asamblul Românașul” de la Palatul Copiilor.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu