Întâlnire publică cu tema „România și convergențele viitorului”

Constanța, 26 ianuarie 2019

Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, și prof.univ.dr. Dan Grigorescu, director științific al ISACCL, au participat sâmbătă 26 ianuarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, la  întâlnirea publică cu tema „România și convergențele viitorului".

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Strategia Dezvoltării României – Regiunea Dobrogea" (ASDR – RD) și Consiliul Mondial Român (CMR), conduse de Dezideriu Dudaș.

Referindu-se la viziunea globală și strategia de dezvoltare pe termen lung a României, privită ca fundament al bunei guvernări la nivel național și local,  președinte Emil Constantinescu a subliniat: „Într-o lume a comunicării, nu există o comunicare reală nici între oamenii de știință, nici între elitele intelectuale, din administrație și economia reală. Iată de ce, încă o dată, salut această inițiativă, mai ales că ea este bine organizată, în sensul că se pleacă de la ideea unui program de țară, pentru ca apoi să treacă la o abordare mai concretă, a unui program de dezvoltare a Dobrogei, care prin condițiile naturale și geopolitice poate să devină un model pentru România, Europa și, de ce nu, lumea întreagă."

Directorul-științific al ISACCL, prof.univ.dr. Dan Grigorescu a prezentat în cadrul întâlnirii publice de la Constanța proiectul „Dobrogea, martor al civilizațiilor milenare ale Levantului", care își propune cercetarea holistică a patrimoniului natural și cultural al Dobrogei.

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a lansat anul trecut proiectele multianuale „Dobrogea, martor al civilizațiilor milenare ale Levantului" și „Dobrogea, punte între civilizația Europei Occidentale și cea a Extremului Orient". La Constanța s-a desfășurat și „Școala Anuală de Studii Bizantine", organizată de ISACCL.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu