Rolul universităților în dezvoltarea durabilă a regiunilor

Partener oficial al conferinței ”Global Leadership for the 21st Century. Strategies for Transformative Global Leadership” (15-19 iunie 2020), inițiată de Biroul Națiunilor Unite de la Geneva și Academia Mondială de Artă și Ștință (WAAS),  Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL) a organizat pe 16 iunie 2020 dezbaterea: ”Rolul universităților în dezvoltarea durabilă a regiunilor”.

La această dezbatere, moderată de prof. emerit Dan Grigorescu, directorul științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, au participat: prof. Perikles Mitkas (președintele Rețelei Universităților de la Marea Neagră), prof. Eden Mamut (secretar-general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră), prof. Magdalena Platis (prorector al Universității din București), prof. Mihai Gîrțu (prorector al Universității ”Ovidius” din Constanța), prof. Monica Răileanu Szeles (director al Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov), prof. Elena Helerea (Universitatea Transilvania din Brașov), dr. Oana Brânda, responsabilul proiectului „Lumea post-pandemia COVID-19: o viziune umanistă pentru o dezvoltare durabilă”, derulat de ISACCL.

În contextul generat de pandemia de COVID-19, mediul universitar a făcut un pas înainte în direcția implementării ”învățării armonizate”(blended learning), devenită o soluție de compromis, dar care poate fi valorificată spre dezvoltarea unor proiecte de cercetare, focalizate pe aspecte relevante ale regiunilor în care se găsesc, așa cum este cazul geoparcurilor. Geoparcurile sunt un exemplu de conlucrare fericită între mediul academic și comunitățile locale, scoțând în evidență particularitățile și valorile locale, și creând și oportunități de angajare.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu