Raportul conferinței Global Leadership for the 21st Century, dat publicității de Biroul Organizației Unite de la Geneva

Proiectul Academiei Mondiale de Artă și Știință (World Academy of Art and Science), Leadership global pentru secolul XXI (Global Leadership for the 21st Century), derulat în parteneriat cu Biroul Națiunilor Unite de la Geneva, a reunit pe parcursul anului 2020 peste 70 de organizații partenere ale ONU și peste 400 de experți, care au oferit recomandări pentru noi strategii, mai dinamice și mai eficiente.

Cea mai mare parte a acestor recomandări a venit ca urmare a conferinței virtuale organizată în perioada 15-19 iunie 2020, în cadrul căreia Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL) a organizat două paneluri: Rolul universităților în dezvoltarea durabilă a regiunilor, moderat de prof. emerit Dan Grigorescu, director științific al ISACCL (16 iunie 2020) și Rolul mediului academic în elaborarea unei viziuni și strategii pentru guvernanța globală în secolul XXI, moderat de prof. emerit Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al ISACCL (19 iunie 2020).

 Temele puse în discuție la conferința din iunie au format liniile directoare ale unor grupuri de lucru specializate, ale căror propuneri și prezentări finale au constituit obiectul unei noi conferințe online, care a avut loc în zilele de 15 și 16 decembrie 2020. Evenimentul a reunit peste 60 de oameni de știință, diplomați, reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor academice, ai mediului de afaceri și ai organizațiilor de tineret, care și-au împărtășit propriile perspective asupra viitorului.

Conferința a abordat teme de importanță majoră: Sănătatea și securitatea nutrițională; Mediul înconjurător și schimbările climatice; Restaurarea încrederii publice și rolul sectorului mediatic; Economia și forța de muncă; Leadership-ul financiar și implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă; Educația viitorului; Mobilizarea societății civile și formarea unei conștiințe sociale globale; Securitatea umană și consolidarea unei culturi a păciiMobilizarea rețelelor de tineret și a mișcărilor sociale.

În cadrul conferinței, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a organizat panelul Mediul academic: Integrarea cercetării în elaborarea și implementarea politicilor publice", moderat de președintele Emil Constantinescu, la care au participat Piero Dominici (director științific al Programului Internațional de Cercetare și Educație asupra Sistemelor Complexe Umane), Michael Möller (directorul Forumului pentru Diplomație de la Geneva), Afshan Khan (director regional al UNICEF pentru Europa și Asia Centrală), Paul Ladd (director al Institutului de Cercetare pentru Dezvoltare Socială din cadrul Organizației Națiunilor Unite) și Peter McGrath (director executiv al Parteneriatului Inter-Academic). Printre subiectele dezbătute s-au numărat contracararea inegalităților și discrepanțelor la nivel global, legate de accesul practic al publicului la noi descoperiri științifice; capacitatea mediului academic de a reintegra cunoașterea științifică drept un fundament al inițiativelor de leadership; colaborarea între mediul academic și liderii aleși; corelarea între cercetarea științifică și atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Recomandările substanțiale propuse în cadrul evenimentului se regăsesc în raportul conferinței, dat publicității de Biroul Organizației Națiunilor Unite de la Geneva.

Rolul mediului academic în elaborarea unei viziuni și strategii pentru guvernanța globală în secolul XXI, moderat de prof. emerit Emil Constantinescu

descărcați aici tot Raportul conferinței Global Leadership for the 21st Century, dat publicității de Biroul Organizației Unite de la Geneva »»»

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu