Lecțiile pandemiei – Garry Jacobs, președintele Academiei Mondiale de Artă și Știință

Cea de-a opta ediție a Forumului Global de la Baku a reprezentat pentru Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului oportunitatea întâlnirii cu partenerii proiectului Lumea post-pandemie. O viziune umanistă pentru o dezvoltare durabilă, derulat începând din aprilie 2020. Dr. Oana Brânda, coordonator al acestui proiect alături de președintele Emil Constantinescu, prezintă seria de interviuri realizate la Baku în care interlocutorii sunt invitați să vorbească despre lumea de mâine. Va fi o lume a dezvoltării durabile? Va fi o lume în care știința va face echipă cu arta și umanitatea pentru un progres global? Care sunt lecțiile pandemiei?

 

Garry Jacobs, președintele Academiei Mondiale de Artă și ȘtiințăGarry Jacobs, președintele Academiei Mondiale de Artă și Știință

Apărarea națională este o problemă importantă în unele zone, dar ce se întâmplă cu securitatea alimentară, securitatea la locul de muncă și securitatea sănătății, drepturile imigranților și drepturile omului, egalitatea de gen? Toate acestea fac parte din securitatea umană. Nu este vorba doar despre teritoriu sau bani, este vorba despre ființe umane. Și cred că avem nevoie de o schimbare. COVID-19 ne-a oferit ocazia de a vedea clar amenințările noastre reale de securitate. Un microorganism invizibil nu este un inamic de care ne vom apăra cu arme de distrugere în masă.

 

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu