„Urme în timp”, expoziție organizată de Academia Română în parteneriat cu ISACCL

Duminică, 31 iulie 2022 a fost inaugurată la „Centrul de dezvoltare durabilă al Țării Hațegului și Retezat" al Academiei Române din comuna General Berthelot (județul Hunedoara) expoziția „Urme în timp”.

Expoziția prezintă genealogia Omului, redată în panouri care cuprind reconstituiri ale oamenilor fosili și precursorilor umanoizi ai acestora în decursul ultimilor șapte milioane de ani, realizate cu talent artistic și acuratețe științifică de artistul plastic Eduard Olaru. În expoziție sunt prezentate, de asemenea, unelte de piatră și lemn ale oamenilor preistorici descoperite de arheologul Marius Barbu în diferite regiuni din Transilvania. La vernisaj, Marius Barbu a făcut demonstrații asupra metodei de așchiere a silexului în fabricarea cuțitelor de piatră.

A doua zi expoziția a fost vizitată de olimpicii români participanți la Școala de vară „Sub semnul istoriei", organizată de Academia Română în perioada 1-5 august 2022 în coordonarea prof. univ. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române.

Evenimentul este primul dintr-un ciclu de expoziții care vor fi organizate în baza parteneriatului dintre Academia Română și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL), în cadrul proiectului „Mediul academic în dezvoltarea regiunilor", coordonat de prof.univ. Dan Grigorescu, director științific al ISACCL.

„Urme în timp”, expoziție organizată de Academia Română în parteneriat cu ISACCL, prof. univ. Dan Grigorescu

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu