Târg de știință despre Economia Albastră în regiunea Mării Negre

La Constanța s-a desfășurat Târgul de știință despre Economia Albastră în regiunea Mării Negre, organizat de secretatul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră, prof. dr. Eden Mamut, în colaborare cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Universitatea din București și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A.

Evenimentul a fost dedicat sărbătoririi Zilei Maritime Europene, în scopul promovării Economiei Albastre în regiunea Mării Negre și Dunării, și a inclus conferinţa internaţională Istorie, tradiţie şi cultură în oraşele-port din Spațiul Istro-Pontic, organizată în format hibrid, și expoziția de proiecte și activități desfășurate de muzee de profil, universități, institute de cercetare, dar și operatori din domeniul turismului și transporturilor.

În cadrul sesiunii Potențialul turistic în orașele-port din spațiul istro-pontic, dr. Daniel Iosif, cercetător al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, a susținut prelegerea Prezentarea hărții Rutei Culturale Europene. Cu această ocazie, au fost prezentate hărțile care stau la baza proiectului ISACCL Rute culturale: harta distribuirii orașelor-port în cadrul spațiului istro-dunărean, harta distribuirii pe țări a orașelor-port și cea a muzeelor, cu prezentarea celor mai importante muzee, precum și harta monumentelor și siturilor istorice, cu împărțirea lor în situri preistorice, monumente antice și monumente medievale.

Târg de știință despre Economia Albastră în regiunea Mării Negre

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu