Tradițiile și contribuția etniilor la istoria și cultura poporului român în proiectele și programele ISACCL

La întâlnirea cu Grupul parlamentar al minorităților naționale, prof.dr. Emil Constantinescu a prezentat proiectele și programele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, concepute în concordanță cu misiunea consfințită prin OUG 66/2019, adoptată în Camera Deputaților la 25 februarie 2020, și orientarea către societate a activității din mediul academic românesc. Încă de la primul său program, Dobrogea, martor al civilizațiilor milenare ale Levantului, inițiat și condus de directorul științific, prof.dr. Dan Grigorescu, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a fost interesat de cercetarea etniilor și a contribuției acestora la istoria și cultura poporului român. În cadrul programului, s-a organizat simpozionul național ”Cercetarea multiculturalității din Dobrogea - realizări și perspective”. Comunicările prezentate la acest eveniment vor fi publicate într-un volum.

Noile proiecte ale Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului - Civilizația Dunării din preistorie în modernitate, Istoria Culturală a Balcanilor, Armenii în istoria românilor, Evreii în cultura românească – urmăresc, în egală măsură, contribuția etniilor la istoria și cultura poporului român și a zonei noastre geografice. În numele membrilor grupului minorităților naționale, deputatul Varujan Pambuccian a accentuat rolul determinant al diversității etno-culturale în procesul de redefinire dinamică a identității națiunii române. Mai mulți deputați din Grupul parlamentar al minorităților naționale și-au exprimat sprijinul față de proiectele Institutului, inclusiv prin încheierea unor parteneriate.

Reuniunea a stabilit principalele direcții de colaborare, menite să susțină continuarea cercetării tradițiilor minorităților etnice în spiritul armoniei, al respectului pentru pluralismul cultural, al diseminării contribuțiilor și realizărilor proprii fiecărei etnii la nivel național și internațional.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu