Studenți în stagiu de pregătire la Institutul Levant

Studenții Facultății de Istorie a Universității din București au ocazia de a desfășura practica de specialitate în cadrul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL). 17 studenți - din anii I și II, studii de licență, forma de învățământ zi și învățământ la distanță, înscriși la specializările istorie și istoria artei - sunt coordonați de un reprezentant al ISACCL, conf. univ. dr. Florica Mihut, în colaborare cu un reprezentant al Facultății de Istorie, lector. dr. Alexandra Țârlea.

Prima zi a stagiului de practică a prilejuit o întâlnire online cu reprezentanții ISACCL, Luiza Niță, director general, și dr. Cătălin Ștefan Popa, directorul Directiei Istoria culturii si civilizatiei, care au explicat studenților misiunea Institutului, șansele desfășurării practicii într-un institut de studii avansate și deschiderea către dialogul dintre generațiile de cercetători.

Studenți în stagiu de pregătire la Institutul Levant

Oportunitatea de a lucra în cadrul proiectelor derulate sub egida Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului se concretizează în sarcini de lucru conectate proiectelor Istoria Culturală a Balcanilor și Evreii în cultura română, la care se adaugă participarea la prelegerea dr. Ebeid Bishara, de la Universitatea Ca'Foscari, din Veneția, susținută online (16 iulie 2020) și având ca temă dialogul religios reflectat în textele arabe creștine medievale.

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului facilitează, încă din primele sale luni de activitate, interacțiunile între tinerii cercetători și specialiști din țară și străinatate. Stagiile de practică pentru studenți se înscriu în seria programelor educaționale derulate de ISACCL: Școala anuală de studii bizantine și post-bizantine (2018, 2019, organizată în parteneriat cu Universitatea din București, Universitatea “Ovidius” din Constanța, SNSPA, Muzeul Național de Argeologie din Constanța), Școala de vară de limbă greacă veche (2019, organizată în parteneriat cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și Muzeul Național de Istorie a României). Pe lângă proiectele educaționale menționate, ISACCL inițiază în această perioadă Școala anuală interdisciplinară de studii orientale, clasice și egiptologie.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu