Reuniunea Board of Trustees a Bibliotecii din Alexandria (Bibliotheca Alexandrina)

Cairo/Alexandria, Egipt, 6-8 aprilie 2019

Președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Emil Constantinescu, în calitate de membru al Board of Trustees al Bibliotecii din Alexandria, a luat parte la reuniunea acestui for decizional între 6 și 8 aprilie 2019, eveniment desfășurat în Egipt, la Cairo și la Alexandria.

În prima zi a evenimentului, participanții au fost primiți de către Directorul Boardului și actualul președinte al Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi, care a și deschis ședința de lucru din 6 aprilie la Palatul Al-Ittihadiya din Cairo. La aceasta au participat, pe lângă membrii Board of Trustees, Ministrul Educației din Egipt, dr. Khaled Abdel Ghaffar, și Ministrul Culturii, dr. Enas Abdel Dayem.

Directorul-general al Bibliotecii din Alexandria, dr. Moustafa Elfeki, a trecut în revistă realizările instituției în ultimul an de activitate, și a subliniat rolul esențial jucat de aceasta în promovarea culturii și a cunoașterii la nivel național, regional și global. Discuțiile ulterioare s-au axat pe sporirea capacităților și creșterea rolului intern și internațional al Bibliotecii Alexandrine în contextul unei rapide tehnologizări a societății aflate în pragul celei de-a patra revoluții tehnologice.

Sesiunile de lucru din 7 și 8 aprilie s-au desfășurat la sediul Bibliotecii din Alexandria, și au fost moderate de Președintele Comitetului Executiv al acesteia, prof. univ. dr. Farouk El Okdah. Participanții au decis asupra activităților și structurilor curente al Bibliotecii Alexandrine, urmând ca eventualele probleme rămase nerezolvate să fie readuse în discuție în următoarea reuniune a membrilor Board of Trustees, preconizată pentru anul 2020.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu