Posibile direcții de cooperare cu Institutul de Studii Balcanice din Salonic

Salonic, Grecia, 11 iunie 2019

La 11 iunie 2019, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL), prof. dr. Emil Constantinescu, a efectuat o vizită de lucru la sediul Institutului de Studii Balcanice din Salonic, Grecia, unde s-a întâlnit cu directorul general al acestuia, dna. Paroula Naskou-Perraki.

Înființat în anul 1953 în cadrul Societății de Studii Macedonene (IMXA), Institutul de Studii Balcanice funcționează sub egida ministerului elen al Culturii, Educației și Religiei din 1974. Principalele sale obiective urmăresc promovarea și diseminarea unei mai bune înțelegeri a curentelor ce au determinat evoluția socio-politică a sud-estului Europei în rândurile comunității academice și comunității internaționale. Institutul are în gestiune cea mai mare bibliotecă specializată pe subiecte balcanice din Grecia, creată spre a servi preocupărilor și intereselor cercetătorilor istoriei și culturilor statelor din Balcani. Complet digitalizate, cele peste 30000 de volume și peste 1500 de publicații periodice sunt disponibile atât cercetătorilor, membrilor comunității academice și studenților, cât și publicului larg interesat de topica balcanică.

În cadrul discuțiilor purtate la sediul Institutului de Studii Balcanice, președintele Constantinescu a oferit o scurtă prezentare a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului și, împreună cu doamna Naskou-Perraki, a trasat o serie de posibile direcții de cooperare interinstituțională între ISACCL și IMXA, discutând elaborarea unor proiecte culturale și de cercetare și comune și subliniind calitatea bibliotecii IMXA drept un exemplu pentru constituirea propriei biblioteci digitale a Levantului în cadrul ISACCL.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu