Memorandum între Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului și Universitatea „Sf. Kliment Ohridski” din Sofia

Prof. univ. dr. habil. Ivan Ilchev, specialist în Istorie Recentă în cadrul Facultății de Istorie a Universității „Sf. Kliment Ohridski" din Sofia, a încheiat un memorandum cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, în vederea demarării unei colaborări științifice aprofundate.

Vizita prof. Ilchev a constituit un bun prilej pentru ambele părți de a-și prezenta ariile de interes științific și propriile proiecte de cercetare. Există o suprapunere semnificativă a intereselor științifice ale celor două instituții și s-a hotărât adoptarea unui protocol-cadru de colaborare până la sfârșitul acestui an. Colaborarea vizează inițiativele de cercetare, dar și inițiativele educaționale, într-un schimb de experiență și bune practici.

Universitatea „Sf. Kliment Ohridski" din Sofia coordonează în prezent peste 40 de proiecte de cercetare, cărora le sunt asociați peste 250 de cercetători care își pot aduce contribuția la proiectele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului. În același timp, rezultatele cercetărilor ISACCL pot veni în sprijinul demersurilor științifice ale cercetătorilor, doctoranzilor, masteranzilor și studenților înscriși la Universitatea din Sofia.

 

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu