„Memorie colonială și memorie civică în cetățile grecești din Pontul Euxin”. ISACCL participă la seminarul organizat de Muzeul Luvru, Universitățile Paris Nanterre și Paris 8

Vă invităm ca vineri, 17 februarie 2023, de la ora 11.00 (ora României), să participați online la un seminar de cercetare derulat la Paris, în care colegul nostru, Liviu Iancu, va susține o prelegere despre săpăturile arheologice pe care le desfășoară la cetatea Histria și relația dintre identitatea și interesele geopolitice ale histrienilor în a doua jumătate a secolului al IV-lea î.e.n.

Seminarul este organizat de Universitățile Paris Nanterre, Paris 8 și de Muzeul Luvru, în cadrul proiectului „Memorie colonială și memorie civică în cetățile grecești din Pontul Euxin" și va mai include o prelegere despre cetatea greacă Bizanț și libertatea de navigație în Marea Neagră, susținută de Franck Prêteux, conferențiar universitar la Sorbona.

Pentru a participa la seminar, accesați link-ul https://cnrs.zoom.us/j/93508301911?pwd=d1B3Q2ZiTGF3YXdBaHlsYlVmeTBOQT09

Liviu Iancu, articol despre debutul științific în România al celui mai reputat specialist armean în arheologie clasică, Gevork Tirațian, în „Lraber Asarakakan Gitutiunneri / Herald of Social Sciences”

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu