Dialogul artelor monumentale. Studenții la Teologie expun la Institutul Levant pictură bisericească

În Săptămâna Mare, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a avut plăcerea de a găzdui, în Sala de Lectură, vernisajul expoziției de pictură bisericească prezentată sub genericul „Dialogul artelor monumentale”. Lucrările constituie proiecte de Licență și Master și sunt realizate în tehnici diferite, precum: tehnica sgrafitto, tehnica picturii pe lemn, pânză și sticlă, tehnica frescei și a mozaicului.

Expozanții - Irina Piluță, Mihail Puiu, Radu Marius, Andreea Subțirică, Georgiana Busuioceanu, Maria Isac, Diana Constantinescu, Ana-Consuela Bugalete, Cătălina Bleotea - sunt studenți ai Secției Pictură de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității București, sub îndrumarea profesorului universitar doctor Dumitru Sorica.

Anterior, lucrările au fost expuse în Grecia, la Volos, în perioada 20-28 Martie 2023, fiind găzduite de Centrul Cultural Nea Iunias, bucurându-se de un real succes.
Profesorul Lucian Dogan, expert în restaurare carte veche, prezintă în cadrul expoziției un panou explicativ referitor la tehnica de obținere a matrițelor de magneziu la mașina de gravat.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu