E-conferință susținută de prof. univ. dr. Nelu Zgravu

update

conferința prof. univ.dr. Nelu Zugravu (Universitatea "Alexandru I. Cuza" din Iași)Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizața Levantului anunță conferința prof. univ.dr. Nelu Zugravu (Universitatea "Alexandru I. Cuza" din Iași), care se va desfășura online marți, 9 iunie 2020, de la ora 11.30 și va putea fi urmărită pe contul de facebook al ISACCL.

Prof. univ. dr. Nelu Zugravu, președintele Centrului de Studii Clasice și Creștine, este expert în domeniul Istoriei Romei Imperiale timpurii și târzii, autor, editor și coordonator al multor studii și lucrări de analiză și traducere comentată a scrierilor antice, al revistei "Classica et Christiana". Domnia-sa va trata tema Dunărea și spațiul circumdanubian la autorii greco-latini târzii.

Conferința, programată inițial la 13 martie, dar amânată din cauza pandemiei COVID 19, este înscrisă în proiectul de cercetare a civilizației Dunării de Jos din preistorie în modernitate.

9 iunie 2020

Conferința „Dunărea de Jos în textele greco-latine”

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului anunță deschiderea seriilor de conferințe înscrise în cadrul proiectului de cercetare a Civilizației Dunării de Jos din Preistorie în modernitate, prin conferința Dunărea de Jos în textele greco-latine, care va avea loc la 13 martie, orele 13.30, la sediul Institutului din Bd. Mareșal Constantin Prezan, nr. 2A, sect. 1, București.

Invitați sunt doi reputați clasiciști români, specialiști recunoscuți pe plan european. Profesorul univ. dr. emerit Alexandru Barnea, președintele Societății de Științe Istorice, director al șantierului arheologic de la Adamclisi, autorul a numeroase studii și lucrări privitoare la Antichitatea greco-romană și la cercetarea arheologică a spațiului Moesiei inferioare, va susține comunicarea Dunărea de Jos la autorii greco-latini până în epoca Dominatului. Profesorul univ. dr. Nelu Zugravu, președintele Centrului de Studii Clasice și Creștine, expert în domeniul Istoriei Romei Imperiale timpurii și târzii, autor, editor și coordonator al multor studii și lucrări de analiză și traducere comentată a scrierilor antice, al revistei Classica et Christiana, va trata tema Dunărea și spațiul circumdanubian la autorii greco-latini târzii.

Conferința „Dunărea de Jos în textele greco-latine”

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu