2500 de ani de la bătăliile de la Termopile și Salamina și semnificația lor pentru istoria Europei occidentale

Atena, 22 ianuarie 2020

Președintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Emil Constantinescu, împreună cu directorul general, Luiza Niță, au participat luni, 20 ianuarie 2020 la Atena, la conferința de comemorare a 2500 de ani de la bătăliile de la Termopile și Salamina, intitulată “Thermopylae and Salamis: Evaluating their importance in the modern world”.

Evenimentul a avut loc la Opera Națională „Fundația Centrului Cultural Stavros Niarchos” și a fost organizat de Fundația Marianna V. Vardinoyannis, sub patronajul Președintelui Republicii Elene, Prokopios Pavlopoulos, care a susținut un discurs în deschiderea evenimentului.

Alături de discursurile susținute de Președintele Pavlopoulos și Marianna Vardinoyannis, Ambasador UNESCO, au mai luat cuvântul reputați cercetători și profesori, specializați în studierea Antichității, precum Roderick Beaton (King’s College, Londra), Paul Antony Cartledge (Cambridge University), Athanasios Platias (Universitatea din Pireu), George Prevelakis  (Panthéon-Sorbonne University), Angelos Chaniotis (Institute for Advanced Study, Princeton) și Loukas Tsoukalis, Președinte al Fundației Elene pentru Politică externă și europeană (Hellenic Foundation for European andForeign Policy - ELIAMEP).

Temele abordate în cadrul evenimentului au variat, de la analize istorice ale evenimentelor care au condus la bătăliile de la Termopile și Salamina, la strategia generalului Temistocle și o amplă analiză geopolitică a lecțiilor generate de aceste bătălii și a semnificației pentru istoria Europei occidentale.

2500 de ani de la bătăliile de la Termopile și Salamina și semnificația lor pentru istoria Europei occidentale

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu