Parteneriat cu Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul. Proiect de diplomație culturală

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a semnat un parteneriat de colaborare cu Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, în vederea organizării unor evenimente științifice și a colaborării în proiecte naționale și internaționale.

Institutul Levant s-a implicat în realizarea proiectului „Diplomație și istorie în relațiile bilaterale româno-turce”, organizat de ICR „Dimitrie Cantemir” din Istanbul în perioada noiembrie-decembrie 2020. Acesta a constat în realizarea unei serii de șaisprezece materiale video, prezentate de reputați specialiști, în jurul unor evenimente și personalități diplomatice importante în stabilirea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia secolelor XIX-XX. Prezentările s-au adresat atât istoricilor, cât și publicului turc și diasporei românești din Turcia, fiind traduse și subtitrate în limba turcă.

Din partea ISACCL au participat directorul general Elena-Luiza Niță, cu prezentarea „Vizita Ministrului Afacerilor Străine, Nicolae Titulescu, la Ankara (1933)” și conf. univ. dr. Florica (Bohîlțea) Mihuț, cu tema „În vremuri dificile: Grigore C. Moisil, Ambasador la Ankara (1946-1948)”.

 

 

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu