Nouă serie de webinare: „Tehnologie și securitate umană”, derulată de Academia Mondială de Artă și Știință

Academia Mondială de Artă și Știință (World Academy of Art & Science, WAAS) organizează o nouă serie de seminare online dedicate dezbaterii conceptului de securitate umană. Inițiativa „Tehnologia și securitatea umană” vine în sprijinul programului global lansat de WAAS cu privire la „Securitatea Umană pentru Toți” („Human Security for All”/HS4A) în luna ianuarie 2023, în parteneriat cu Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Securitate Umană.

Unde, inițial, conceptul de „securitate umană” agreat de ONU cuprindea doar șapte dimensiuni securitare – comunitate, ecologie, economie, nutriție, sănătate, persoana și politicul – în urma evoluțiilor recente la nivel global această definiție a fost extinsă pentru a include, printre alte domenii, și acela de securitate tehnologică.

În cadrul primului webinar, programat pentru 17 mai a.c. la orele 18:00, Ivo Šlaus (președinte de onoare al Academiei Mondiale de Artă și Știință), Garry Jacobs (președinte și director general al Academiei), Ketan Patel (fondator și director general al Greater Pacific Capital) și Walton Stinson, director general al organizațiilor ListenUp și Prosource) vor oferi o perspectivă de ansamblu asupra rezervelor avute de fondatorii Academiei – nume sonore din elita științifică a secolului XX – în legătură cu impactul cunoașterii și al tehnologiilor emergente asupra societății umane în totalitatea sa. Mai mult, evenimentul va sublinia inițiativele recente întreprinse de Academia Mondială de Artă și Știință în reliefarea atât a oportunităților, cât și a provocărilor de actualitate pe care le ridică securitatea tehnologică (sau lipsa acesteia), oferind, totodată, tuturor participanților ocazia de a identifica noi perspective ce urmează a fi dezbătute în cadrul sesiunilor viitoare ale programului.

Cel de-al doilea webinar programat pentru prima parte a lunii iunie a.c., va aduce în discuție în egală măsură entuziasmul și reținerea față de avansurile fulgerătoare ale tehnologiei în domeniul inteligenței artificiale, precum și necesitatea unor inițiative globale care să examineze oportunitățile, provocările, riscurile, amenințările, problemele de etică și mecanismele de guvernanță în acest domeniu.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu