EarthX 2023. World Academy of Art & Science, partener al celei mai mari expozitii dedicate mediului din lume, în campania Human Security for All

Global Campaign on Human Security for All (#HS4A) - campanie lansată de World Academy of Art & Science (WAAS) și UN Trust Fund for Human Security - este partener și un proeminent participant la #EarthX2023, cea mai mare expoziție dedicată mediului din lume, care va avea loc la Dallas, Texas, în perioada 19-23 aprilie 2023, cu o audiență estimată la 120.000 de vizitatori.

EarthX Expo se organizează anual în preajma Zilei Pământului și reunește organizații de mediu, întreprinderi, instituții academice, agenții guvernamentale, experți în domeniu, studenți, fermieri și sute de mii de oameni. De la evenimentul inițial organizat în 2011, EarthX Expo a evoluat de-a lungul anilor în a fi cea mai mare adunare dedicată ecologiei din lume.

Earthx2023 oferă atât o platformă de rețea comercială de succes, cât și o experiență de expunere distractivă, potrivită pentru familii. Participanții vor obține cunoștințe despre bunurile ecologice, sfaturi despre cum să folosească resursele mai eficient și legături cu grupuri de caritate pentru mediu

Academia Mondială de Artă și Știință participă la acest eveniment pentru a prezenta, în cadrul proiectului Human Security for All (#HS4A), impactul critic al amenințărilor asupra mediului și securității fiecărei ființe umane și de a promova pași rapizi pentru a face față acestei provocării. Participarea include prezentările a 10 dintre membrii Academiei Mondiale de Artă și Știință: Ketan Patel (președinte al Force for Good); Chantal Line Carpentier (președinte al departamentului de Mediu, Comerț și Dezvoltare Durabilă care aparține de Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare); Jon Miller (fost director al AOL & Partener și Advancit Capital); Walton Stinson (președinte al Listen Up);  Marc Buckley (fondator ALOHAS Regenerative Foundation); Amanda Ellis (director executiv al Asia-Pacific for the Global Institute of Sustainability and Innovation); Garry Jacobs (Președinte al WAAS)

Cum și de ce s-a născut acest proiect al Academiei Mondiale de Artă și Știință? Securitatea umană se concentrează pe indivizi și ce înseamnă să fii în în siguranță pentru fiecare dintre noi. Aceasta implică protecție față de evenimentele nocive si dezastrele din mediul noastru, locurile de muncă, comunitățile și casele noastre. În plus, este vorba despre dorințele, aspirațiile și șansele noastre de a ne atinge întregul potențial în a îi ajuta pe cei din jur, în special pe aceia dintre noi care sunt mai lipsiți de apărare. Securitatea umană oferă oamenilor abilitatea de a decide în mod activ cum pot fi mai siguri și mai rezistenți în fața potențialelor conflicte existente. Politicile și soluțiile ajută persoanele pe cateva laturi ale securității umane, dar atunci când o criză lovește, aceasta are o gamă largă de efecte asupra noastră.

Securitatea națională sau militară nu mai poate fi singurul obiectiv al securității. Trebuie luate în considerare toate aspectele bunăstării umane, inclusiv sănătatea, nutriția, locul de muncă, standardele de viață ridicate, educația, încrederea publică și toleranța socială. Acestea sunt toate incluse în conceptul de securitate umană și datorită acesteia se pot lua măsuri pozitive pentru a aborda provocări precum pandemiile și schimbările climatice.

Plasarea omului în centrul dezvoltării este esențială pentru conceptul de securitate umană. Este o idee unificatoare care acționează ca un cadru fundamental de referință pentru a îmbunătăți realizarea unei game largi de obiective societale importante.

Lista sesiunilor și prezentărilor, precum și alte detalii pot fi accesate la acest link: https://earthx.org/

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu