Diplomație și cultură. Lansare de carte la Institutul Levant – Constantin Teleagă, „Cântec spulberat”

În seria de evenimente „Diplomație și Cultură", Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului găzduiește lansarea volumului „Cântec spulberat", autor Constantin Teleagă (Franța), cu participarea autorului.

Invitați: Emil Constantinescu - președinte al Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Andrei Novac - poet, membru al Uniunii Scriitorilor, secretar de stat MAE, Ovidiu Șimonca - jurnalist cultural, redactor și primul cititor al cărții și Valentin Ajder - director, Editura Eikon.

Moderator: Mariana Sipoș, ambasador.

Constantin Petru Teleagă locuiește în prezent la Paris și, intermitent, la București. Publică în presa franceză eseuri și articole de opinie privind situația politică internațională și din Franța.

Este licențiat al Facultății de Drept din București (1960) și al Facultății de Limbi Romanice (1969). După absolvire, devine − după cum se autocaracterizează cu umor − „un politruc la CC al UTC", ipostază pe care a considerat-o nu tocmai onorabilă: trimis fiind ca delegat al României la un congres al tineretului socialist din Danemarca, decide să nu se mai întoarcă în țară și să ceară azil în Franța, unde trăiește din anul 1970. Își continuă studiile, absolvind celebra Sciences Po (una dintre cele mai prestigioase universități din lume în domeniul științelor politice și al studiilor internaționale).

După 1990, Constantin Petru Teleagă a revenit în România. A fost, pe rând, secretar de stat la Departamentul pentru Integrare Europeană, consilier de stat la Preşedinţia României și ambasador în Spania. După încheierea misiunii, a fost profesor la Institutul Superior al Magistraturii. Este doctor în drept, teza sa de doctorat fiind publicată în 2004 cu titlul „Armonizarea legislativă cu dreptul comunitar în domeniul dreptului civil".

Pasiunea sa a rămas, însă, întotdeauna literatura: scrie și publică în limba română și în limba franceză, versuri și proză. Romanul „Moartea lui Avram" a apărut în 2011, la Editura Neverland. „Cântec spulberat" este al doilea volum de versuri pe care îl publică în România.

Constantin Teleagă este unul dintre autorii de eseuri publicate în volumul „Lumea post-pandemie între război și pace", apărut sub egida Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu