Conferința internațională „După 30 de ani: Lecții din trecut, provocări ale prezentului, inspirație pentru viitor”

București, 14-15 mai 2019

Președintele Emil Constantinescu a participat la conferința internațională cu titlul „După 30 de ani: Lecții din trecut, provocări ale prezentului, inspirație pentru viitor”, organizată de către Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Institutul Aspen România, European Endowment for Democracy și German Marshall Fund în sala de conferințe a Athenée Palace Hilton București în perioada 14-15 mai 2019.

Organizat într-un moment de referință al apartenenței României la marea familie europeană reprezentat de Președinția română a Consiliului European, evenimentul a reunit o serie de invitați de prestigiu din lumea politică și academică europeană, printre aceștia numărându-se Pavol Demeš, fost Ministru de Afaceri Externe al Slovaciei; George Ciamba, ministru delegat al României pentru afaceri europene; Mircea Geoană, președintele Institutului „Aspen” România; E.S. Michael Žantovský, fost ambasador al Cehiei în Marea Britanie, Israel și Statele Unite; și E.S. Ștefan Tincă, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Belgiei.

Susținută după 30 de ani de la crearea premiselor revenirii Europei Centrale și de Est la valorile și principiile fundamentale care au determinat și îndrumat integrarea progresivă a Europei Occidentale în Comunitățile Europene – astăzi, Uniunea Europeană, lucrările conferinței s-au concentrat asupra provocărilor trecute, prezente și viitoare resimțite de către o Europă al cărei prim atu îl reprezentă spiritul său de solidaritate și principiile fundamentale și inalienabile ale cooperării, păcii și dialogului. Concluziile conferinței au subliniat că Uniunea Europeană trebuie să își consolideze eforturile în direcția integrării de noi membri, realizând astfel o proiecție de stabilitate și prosperitate în vecinătatea sa estică.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu