A 7-a ediție a Forumului Internațional

Baku, Azerbaidjan, 14-16 martie 2019

Președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Emil Constantinescu, a luat parte la cea de-a VII-a ediție a Forumului Internațional de la Baku, Azerbaidjan, organizat de Centrul Cultural „Nizami Ganjavi” în parteneriat cu Academia Mondială de Artă și Știință în perioada 14-16 martie 2019, cu tema O nouă ordine mondială.

Evenimentul s-a bucurat de intervenții din partea a actuali și foști șefi de state, miniștri de afaceri externe și diplomați internaționali precum Ilham Aliyev, președinte al Azerbaidjanului; Hikmet Çetin, fost ministru de externe al Turciei;  domnii Ivo Josipović și Stjepan Mesić, ambii foști președinți al Croației, doamna Rosalia Arteaga Serrano, fostă președinte a Ecuadorului și membru al Consiliului Editorial al Encyclopedia Britannica; Zlatko Lagumdžija, fost președinte al Bosniei și Herțegovinei; Jonathan Granoff, președinte al Institutului de Securitate Globală, sau Momir Đurović, fost președinte al Academiei de Arte și Științe din Muntenegru.

În cadrul evenimentului s-au explorat strategii menite să mobilizeze și să direcționeze energiile și resursele sociale globale, să consolideze eficacitatea și funcționarea instituțiilor de guvernare existente și să declanșeze o mișcare socială largă care să transforme provocările omenirii în catalizatori pentru o evoluție socială globală rapidă.

Pe 15 martie, în cadrul panelului intitulat Rolul contemporan al culturii și științei în  luarea deciziilor, moderat de prof. Harold Varmus, laureat al premiului Nobel, prof. Constantinescu a susținut un discurs intitulat Educația superioară și Noua Societate, în care a analizat diferențele dintre economia piețelor și economia valorilor și a subliniat responsabilitatea cadrelor didactice universitare într-o contemporaneitate aflată în continuă schimbare.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu