Apel la contribuții. Cea de-a VI-a conferință internațională despre viitorul educației: Educație pentru securitate umană

Între 7 și 9 martie 2023, Academia Mondială de Artă și Știință (World Academy of Art & Science, WAAS) va organiza cea de-a VI-a Conferință internațională despre viitorul educației: Educația pentru Securitatea Umană, în parteneriat cu Consorțiul Universitar Mondial (World University Consortium, WUC), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (Black Sea Universities Network, BSUN).

Organizatorii evenimentului invită potențialii cotributori să propună subiecte pentru sesiuni, întrebări pentru discuții, idei și strategii pentru a răspunde unor nevoi specifice, precum și propuneri de organizare a unor sesiuni speciale care să includă vorbitori de specialitate. Propunerile, de cel mult 250 de cuvinte fiecare, pot fi înaintate spre considerare exclusiv online, prin intermediul formularului de participare pus la dispoziție de organizatori. Data-limită a primirii propunerilor este 10 ianuarie, 2023.

Dorindu-se a fi un schimb interactiv de opinii axat pe întrebări, probleme, oportunități, provocări și soluții esențiale, evenimenul este cea de-a șasea reuniune la nivel înalt organizată de Academia Mondială de Artă și Știință pe tema viitorului în educație, după cele organizate la Universitatea din California (2013), Roma (2015), Rio de Janeiro (2017), Belgrad (2019) și online (în 2021). Conferința va include sesiuni speciale pe diferite probleme urgente, dezbateri cu moderator, prezentări multimedia, mese rotunde și prezentări de lucrări științifice pe următoarele teme principale: amenințările emergente la adresa securității umane; necesitatea unei noi paradigme pentru educația superioară; incapacitatea sistemelor educaționale de a se adresa problemelor de securitate umană; rolul mediului educațional în promovarea securității umane; cele șapte dimensiuni ale securității umane; originea, evoluția și viitorul conceptului de securitate umană; caracteristicile abordărilor curente în materie de securitate umană; educația pentru o securitate umană și comunitară; inițiative educaționale pentru securitatea umană; securitatea umană în sistemele de învățământ școlar; educația non-formală pentru securitate umană; procesul de transformare a educației pentru o securitate umană sporită. Lucrările conferinței vor fi, ulterior, reunite într-un volum ce va fi publicat de editura Springer din New York.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu