Comunicat de presă, 13 februarie 2020

 

Deputatul Iulian Bulai difuzează informații false privind bugetul ISACCL

 

În data de 12 februarie 2020, Iulian Bulai a postat pe Facebook un articol  intitulat „Ajunge cu sinecurile” și a anunțat depunerea unei inițiative parlamentare pentru desființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

În articolul postat pe pagina sa de Facebook, deputatul Iulian Bulai, în scopul inducerii în eroare şi manipulării opiniei publice, prezintă ca argument o serie de cifre false. Cifrele adevărate, pentru exercițiul bugetar 2018 și 2019 se găsesc pe site-ul ISACCL și au fost verificate de Curtea de Conturi, în 2019 şi 2020. Compararea lor arată o discrepanță uriașă.

Astfel, pentru anul 2018, pe pagina de Facebook a lui Iulian Bulai sunt trecute ca subvenții cheltuite 5,3 milioane lei. În realitate s-au cheltuit 1,3 milioane lei, aceasta însemnând cu 4 milioane lei mai puțin. Ca salarii sunt trecute 2,9 milioane lei, în realitate s-au cheltuit 0,7 milioane lei, adică 2,2 milioane lei mai puțin.

Pentru anul 2019 sunt trecute ca subvenții cheltuite 4,8 milioane lei, dar în realitate s-au cheltuit 3,1 milioane lei, adică 1,7 milioane lei mai puțin. Ca salarii sunt trecute 3,39 milioane lei, în realitate s-au cheltuit 1,46 milioane lei, adică aproximativ 2 milioane lei mai puțin. Datele reale privind bugetul Institutului pe anii 2017, 2018, 2019 sunt postate pe site-ul ISACCL la secțiunea Cadrul Legal.

După cum se poate observa, cifrele prezentate sunt mai mari cu circa 8 milioane de lei, adică o sumă de 3 ori mai mare decât cea reală, ceea ce constituie o dezinformare crasă a opiniei publice prin difuzarea de date false.

În ceea ce privește titlul postării: „Ajunge cu sinecurile” precizăm că în toate dicționarele limbii române sinecura este definită ca o „slujbă, funcție bine retribuită care cere muncă minimă sau nu cere nici o muncă”.

Menționăm că activitatea tuturor persoanelor angajate se desfășoară conform fișelor de post și este verificată prin audit intern și extern inclusiv de Curtea de Conturi care verifică la sediul Institutului, timp de două luni în fiecare an, respectarea obligațiilor angajaților.

Planul de cercetare, activitățile din cadrul acestuia și rezultatele obținute sunt aprobate de Consiliul Științific al ISACCL.

Rapoartele de activitate pe 2017, 2018 și 2019 sunt postate pe site-ul ISACCL și au fost prezentate Comisiilor de profil din Senat și Camera Deputaților.

Fiind și Centru de excelență WAAS, board-ul World Academy of Art and Science a aprobat în ședințele de la Dubrovnic (2018) și Belgrad (2019) rapoartele de activitate ale Institutului.

A susține că persoanele angajate la ISACCL sunt deținătorii unor sinecuri nu este numai o dezinformare ci mai ales o ofensă care aduce atingere gravă demnității lor profesionale și personale.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu