Inițiativa Levant pentru pace globală

Președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, dialog cu studenții eminenți de la Științe Politice. Clubul Studențesc Levant, o inițiativă comună

Seria de conferințe „Cunoaște istoria politică recentă a României!”, inițiată de Asociația Security Studies and World Politics (SSWP), din care fac parte studenți ai Facultății de Științe Politice a Universității din București, a fost inaugurată la 20 ianuarie 2025, cu participarea inițiatorului înființării acestei facultăți, rector al Universității în perioada 1992-1996: prof. emerit Emil Constantinescu,…
mai mult

Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al ISACCL, la sesiunea festivă organizată de Academia Română, dedicată Zilei Culturii Naționale

Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, a participat astăzi, 15 ianuarie 2025, la sesiunea festivă organizată de Academia Română, dedicată Zilei Culturii Naționale, ajunsă la cea de-a XV-a ediție, precum și împlinirii a 175 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Au luat cuvântul…
mai mult

Jimmy Carter, modelul unui președinte democrat. O mărturie personală

ISTORIA RECENTĂ   Jimmy Carter, modelul unui președinte democrat. O mărturie personală Emil Constantinescu   După alegerile prezidențiale din 1992, în care m-am clasat în turul al doilea și am fost desemnat candidat unic al opoziției democratice pentru următoarele alegeri, am fost deseori întrebat în străinătate care este modelul meu de președinte democrat. Am răspuns…
mai mult

Emil Constantinescu la evenimentele comemorative „Timișoara 35”

Revoluţia în orașul-martir Timişoara a cuprins evenimentele din intervalul 16-20 decembrie 1989 și a inițiat procesul de dărâmare a totalitarismului din România. Alături de înalţi foşti şi actuali oficiali români şi străini, timişorenii evocă curajul şi sacrificiul celor care au luptat în stradă pentru libertate acum 35 de ani prin conferințe, expoziții și tururi ghidate,…
mai mult

ISACCL la Târgul Internațional de carte de la Sofia

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului participă în perioada 10-15 decembrie 2024 la cea de-a 51-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Sofia. Revista științifică The International Journal of Levant Studies (Editor-șef Cătălin-Ștefan Popa), volumele Zoe Petre, De la Mer Égée au Pont Euxin. Études d'histoire politique et culturelle antique, ediție îngrijită de Florica (Bohîlțea) Mihuț, Mihai Berza, De la…
mai mult

Președintele Consiliului Științific al ISACCL participă la cea de-a 44-a ședință a Boardului Academiei Mondiale de Artă și Știință

La 11 decembrie 2024, prof. emerit Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului participă la cea de-a 44-a ședință a Boardului Academiei Mondiale de Artă și Știință, planificată în format hibrid, atât fizic la campusul Universității Istinye din Istanbul cât și online, prin intermediul platformei Zoom. Întrevederea…
mai mult

Conferință Internațională pentru Viitorul Educației, integrantă în programului-fanion al Academiei Mondiale de Artă și Știință, Human Security for All (HS4A)

Între 10 și 12 decembrie 2024, Academia Mondială de Artă și Știință, al cărei Centru de Excelență este Institutul de Studii Avansate pentu Cultura și Civilizația Levantului, organizează, în parteneriat cu Universitatea Istinye din Istanbul, Consorțiul Universitar Mondial, Coaliția UNESCO – MOST BRIDGES și Laboratorul „Julie Ann Wrigley" pentru Anticiparea Viitorului din cadrul Universității de…
mai mult