Ziua Culturii Naționale la Institutul de Studii pentru Cultura și Civilizația Levantului. Masa rotundă „Panait Istrati, scriitor român, scriitor levantin”

15 ianuarie 2019

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, în parteneriat cu Asociația „Prietenii lui Panait Istrati” și Asociația „Lingua Economica”, a organizat o masă rotundă cu tema „Panait Istrati, scriitor român, scriitor levantin”. Evenimentul a avut loc la sediul Institutului, în data de 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

În deschidere, participanții au putut viziona filmul documentar „Panait Istrati - sentimentul fraternității”, realizat de Stanca Ciobanu și Geo Tuică.

Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, a deschis lucrările, printr-o comunicare intitulată „Înțelegerea Celuilalt”, în care a vorbit despre lecțiile de viață din biografia lui Panait Istrati.

În continuare, Andreea Grecu – Ciupală, director general al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, a prezentat comunicarea „Personajele istratiene între alegeri individuale și destin”. Invitații Mariana Nicolae și Dana Radler (ASE, Asociația „Lingua Economica”), Camelia Stănescu Ursuleanu și Mugur Popovici („Asociația prietenii lui Panait Istrati”) au ilustrat diverse aspecte din opera literară și din receptarea lui Panait Istrati.

„PANAIT ISTRATI, SCRIITOR ROMÂN, SCRIITOR LEVANTIN”

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu