„Universitatea dincolo de ziduri”, panel organizat de ISACCL în cadrul Conferinței Internaționale privind Viitorul Educației

Marți 7 decembrie 2021, începând cu ora 18.20, are loc panelul „Universitatea dincolo de ziduri", organizat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL) în cadrul Conferinței Internaționale privind Viitorul Educației, eveniment ce se desfășoară în format online în perioada 6-8 decembrie 2021.

Panelul „Universitatea dincolo de ziduri" este moderat de prof. emerit Dan Grigorescu, directorul științific al ISACCL și dr. Oana Brânda, expert ISACCL. Invitați: prof.univ.dr. Christine Volkmann, directorul Catedrei UNESCO de Antreprenoriat și management intercultural de la Universitatea din Wuppertal, prof.univ.dr. Erich Hoedl, fost prorector al Universității din Wuppertal, profesor asociat la Universitatea Columbia, New York, prof. univ.dr. Mihai Gîrțu, prorector al Universității „Ovidius" din Constanța și prof. univ.dr. Eden Mamut, secretar general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră.

Prof. emerit Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al ISACCL, are o intervenție în deschiderea panelului.

Dezbaterile panelului se vor concentra pe rolul pe care universitățile îl pot juca în dezvoltarea durabilă a regiunilor din care provin, prin implicarea activă a studenților în activități de cercetare și cu caracter antreprenorial, încă din perioada studiilor de licență, masterat și doctorat. Panelul explorează aspecte referitoare la ajutorul de care pot beneficia universitățile în acest sens, inclusiv din partea factorilor de decizie guvernamentali, precum și exemplele de bune practici cunoscute în prezent.

Conferința privind Viitorul Educației este o inițiativă de tradiție a Academiei Mondiale de Artă și Știință (WAAS), ajunsă la a cincea ediție. Ediția din acest an este organizată în colaborare cu World University Consortium (WUC) și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

ISACCL participă la eveniment în calitate de Centru de Excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință.

mai multe detalii aici »»»

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu