Președintele Emil Constantinescu a participat vineri, 16 aprilie 2021, la reuniunea, în format online, a Adunării Generale a Societății Europene ”Coudenhove-Kalergi”, unde s-a discutat prezentarea raportului de activitate pe anul 2020; redactarea unei noi biografii în limba engleză despre contele Richard von Coudenhove-Kalergi, mai ales în contextul în care a fost publicat recent un studiu biografic intitulat ”Hitler’s Cosmopolitan Bastard. Count Richard Coudenhove-Kalergi and his vision for Europe” (Nemernicul cosmopolit al lui Hitler. Contele Richard devon Coudenhove-Kalergi și viziunea sa pentru Europa) de Martyn Bond; accesul la arhivele Societății aflate la Moscova (Rusia) și la Chavennes (Elveția); planificarea de vizite comemorative la castelul familiei Coudenhove-Kalergi și la mormântul contelui.
Publicist și gânditor politic și de origine austriacă, contele Richard von Coudenhove-Kalergi a propus în 1922, în cartea sa ”Pan-Europa” un prim proiect de confederalizare, iar pe durata întregii sale vieți, a luptat pentru ideea europeană.
La reuniune au fost lansate spre discuție și câteva propuneri pentru acordarea viitoarelor Premii Europene ale Societății, printre ai cărei laureați se numără președintele Emil Constantinescu (1998) și președintele Klaus Iohannis (2020). Un element important pe agendă a fost ideea acordării acestor premii în cadrul unor evenimente ample, mai ales pentru anul 2022, când se aniversează 100 de ani de Mișcare Pan-europeană, inițiată de contele Richard Coudenhove-Kalergi, și 50 de ani de la moartea sa.
În cadrul secțiunii dedicate proiectelor, președintele Emil Constantinescu a făcut o scurtă prezentare proiectului ”Uniunea Europeană între speranțe și anxietăți. Europa viitorului: uniune politică, economică sau spirituală?”, ce va lansat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului în perioada următoare. Proiectul va contribui la construirea unei viziuni românești despre viitorul Uniunii Europene și va avea ca fundament o platformă online de informare și prezentare a unor opinii cât mai diverse privind viitorul Uniunii Europene. Membrii Societății Europene Coudenhove-Kalergi au apreciat proiectul ISACCL și vor colabora la realizarea lui.