Reuniunea conducerii Academiei Mondiale de Artă și Știință

Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Centru de Excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință, a participat marți, 23 martie 2021, în format online, la reuniunea Boardului de Trustees al Academiei.

Obiectivele întâlnirii au fost multiple. Întrucât urmează o perioadă de reorganizare temeinică a Academiei, prin alegeri de noi Trustees și de noi membri, în calitate de Fellow, Associate Fellow și Junior Fellow, s-a impus stabilirea unor noi reguli și norme de funcționare a Academiei. De asemenea, s-a discutat revizuirea bugetului Academiei pe 2021, alegerea reprezentanților Academiei în organismele internaționale partenere, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite și World University Consortium, organizarea unui program de mentorat al tinerilor membri ai Academiei, reorganizarea jurnalului academic ”Eruditio” al Academiei, prin stabilirea unui nou comitet editorial condus de Rodolfo Fiorini, prof.univ.dr. la Universitatea Politehnică din Milano și Fellow WAAS, și susținerea de către Academie a Declarației de la Jena privind Științele Umaniste și Sociale, dedicată revitalizării acestora în contextul noilor provocări globale.

O altă temă importantă pe agenda întâlnirii Boardului a privit înlocuirea a doi membri din Consiliul Științific al ISACCL. În prezent, doi dintre cei 5 membri ai Academiei aflați în Consiliul Științific - Heitor Gurgulino de Souza și Ivo Šlaus s-au retras din motive medicale, urmând a fi înlocuiți cu alți doi membri ai Academiei, după discutarea candidaturilor propuse și validarea acestora de către Academie.

În cadrul întâlnirii, președintele Constantinescu a prezentat pe scurt starea proiectului „Lumea post pandemia COVID-19. O viziune umanistă pentru o dezvoltare durabilă”, precum și pregătirile făcute pentru transformarea acestuia într-un volum publicat atât în limba română, cât și în limba engleză. În desfășurarea proiectului, Academia Mondială de Artă și Știință și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului sunt parteneri în organizarea de conferințe și paneluri. Totodată, membri ai Academiei precum Garry Jacobs, Donato Kiniger-Passigli, Fadwa El-Guindi, Winston Nagan, Thomas Reuter, Ash Pachauri, Saulo Casali Bahia, Michael Marien, David Jeffries și Mariana Bozesan au contribuit cu eseuri la acest proiect, eseuri ce pot fi accesate pe platforma online a proiectului, disponibilă pe site-ul ISACCL.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu