Reuniunea anuală a Academiei Mondiale de Artă și Știință. Board of Trustees

Vineri, 4 decembrie 2020, Președintele Emil Constantinescu a participat la întâlnirea anuală a Board of Trustees a Academiei Mondiale de Artă și Știință (World Academy of Arts and Science, WAAS). În contextul generat de pandemia de COVID-19, întâlnirea a avut loc în format online. Temele de discuție au privit aspecte procedurale și organizatorice legate de evenimentele viitoare ale WAAS, precum: Nobel Peace Laureates Youth Conference (11-12 decembrie 2020), Global Leadership in the 21st Century (15-16 decembrie 2020), organizată în colaborare cu Biroul Națiunilor Unite de la Geneva, în care Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului  este partener, și World Conference on Basic Sciences and Sustainable Development, programată în septembrie 2022.

De asemenea, au fost discutate și votate propunerile de acordare a titlurilor de Fellow și Associate Fellow pentru noii membri ai Academiei, propunerile de modificare a componenței Comitetului Consultativ al WAAS (Advisory Committee) și de activare a Comitetului de Dezvoltare (Development Committee), propunerile de realegere a câtorva dintre Trustees și de organizare a viitoarei Adunări Generale în luna februarie 2021.

Președintele Constantinescu a prezentat cu această ocazie două realizări importante ale Institutului. Prima este apariția primului număr al International Journal of Levant Studies, din al cărui Consiliu Științific fac parte și câtiva dintre membrii WAAS, alături de specialiști renumiți de la universitățile din Oxford, Gottingen, Florida, California, Israel și Liban. Cea de-a doua privește apariția volumului Interculturalitate și dinamism social în Dobrogea contemporană, coordonat de Dr. Florica Mihuț.

La reuniunea Board of Trustees a participat și Dr. Oana Brânda, care a prezentat panelul pe care ISACCL îl pregătește pentru conferința Leadership Global în secolul XXI: Lecții învățate din pandemia de COVID-19, inclus în proiectul intitulat Lumea post-pandemia COVID-19. O viziune umanistă pentru o dezvoltare durabilă.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu