Parteneriate în Italia

Roma, 2-5 februarie 2020

Emil Constantinescu, președintele Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, a avut o serie de întâlniri și discuții cu reprezentanți ai Universității Sapienza din Roma, cu prof.univ.dr. Rudolf Dinu, directorul Accademiei di Romania, cu reprezentanți ai Comunității Sant’Egidio, cea mai mare organizație a laicatului catolic din lume.

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului va coopera în desfășurarea activităților sale științifice și de cercetare cu  Universitatea Sapienza și Accademia di Romania, alături de un partener mai vechi – Comunitatea Sant’Egidio din Italia.

În cadrul Universității Sapienza funcționează Institutul Italian de Studii Orientale, organizație cu care ISACCL va încheia un parteneriat pentru desfășurarea de activități științifice comune, precum și cercetări în cadrul proiectelor de interes pentru ambele instituții. De asemenea, ISACCL va semna un acord-cadru de cooperare cu Accademia di Romania, acord focalizat pe cooperarea celor două în câteva dintre proiectele Institutului, cum ar fi ”Istoria culturală a Balcanilor” sau ”Levantul: punte între civilizația Europei Occidentale și cea a Extremului Orient”.

La întrevederea cu reprezentanți ai Comunității Sant’Egidio, discuțiile au urmărit continuarea colaborării dintre cele două organizații în domeniul dialogului inter-religios. Încă de la apariția sa, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a fost sprijinit activ în eforturile sale de promovare a unei culturi a păcii prin dezvoltarea dialogului inter-religios și inter-cultural de către Comunitatea Sant’Egidio. Și în anul 2020, Comunitatea Sant’Egidio va fi alături de Institut în dezvoltarea proiectului ”Levantul – leagănul religiilor abrahamice”.

Parteneriate în Italia - Emil Constantinescu a avut o serie de întâlniri și discuții cu reprezentanți ai Universității Sapienza din Roma

Parteneriate în Italia - Emil Constantinescu a avut o serie de întâlniri și discuții cu reprezentanți ai Universității Sapienza din Roma

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu