Legături academice cu Republica Moldova

O delegație a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL), condusă de președintele Consiliului Științific, prof.dr. Emil Constantinescu, a vizitat Universitatea de Stat din Moldova.

Discuțiile cu prof.dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, au vizat identificarea oportunităților de colaborare dintre cele două instituții în proiectele internaționale inițiate de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, și au exprimat angajamentul comun pentru promovarea cercetării și educației superioare de înaltă calitate.

Rectorul Universității de Stat din Moldova, prof.dr. Igor Șarov, a declarat la sfârșitul vizitei: „Ne bucurăm să fim martorii unui astfel de moment de înaltă însemnătate, în care valorile educaționale și culturale unite au prilejul creeze legături durabile. Apreciem profund generozitatea și sprijinul domnului Emil Constantinescu și suntem convinși că această vizită va consolida și mai mult colaborarea noastră în viitor”.

La vizita delegației Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului la Universitatea de Stat din Moldova, a participat și fostul prim-ministru Chiril Gaburici, colaborator apropiat al președintelui Emil Constantinescu și al ISACCL.

În întâlnirea cu acad. Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, și acad. Ion Hadârcă, vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei, care au asistat la conferința „Pedagogia suferinței și practica reconcilierii într-un moment de ruptură a istoriei 1989-2000”, susținută de președintele Emil Constantinescu la Muzeul Național de Istorie a Moldovei (5 iulie 2024), au fost discutate, de asemenea, modalități de colaborare între Academia de Științe a Moldovei și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu